AKTUALNO

Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg dana 04. travnja 2018.god. u prostorijama Međugeneracijskog centra Ludbreg održala je godišnju izvještajnu skupštinu. Gosti skupštine bili su gradonačelnik Grada Ludbrega, gospodin Dubravko Bilić, predsjednik Gradskog Vijeća Grada Ludbrega, gospodin Antun Šimić, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Grada Ludbrega i vijećnik Gradskog vijeća Grada Ludbrega, gospodin Tomo Filip, predsjednica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije, gospođa Jadranka Bahlen.

Skupštinu je otvorila gospođa Katarina Sačer, predsjednica Udruge, a vođenje je preuzeo gospodin Eduard Horvat. Na skupštini jednoglasno je prihvaćeno Izvješće o radu Udruge za 2017. godinu te Program rada za Udruge za 2018. godinu, Financijsko izvješće za 2017. godinu, Financijski plan za 2018. godinu te Izvješće Nadzornog odbora Udruge.

Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg jedna je od najaktivnijih i najproduktivnijih udruga Varaždinske županije. Kroz svoj rad u 2017. godini Udruga je bila usmjerena na brigu o starijim i nemoćnim te edukativne i sportske aktivnosti. Udruga je 2017. godine bila nositelj dva projekta, „Integrativna Ludbreg“ te „Živimo zajedno, starimo kvalitetno 2“, koje je uz Grad Ludbreg financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u svojem radu i organizaciji različitih edukativnih i zabavnih radionica surađivala je s Gradskim društvom Crvenog križa Ludbreg, KUD-om „Anka Ošpuh“ Ludbreg, Udrugom žena iz Centra svijeta, Dječjim vrtićem Radost Ludbreg, Osnovnom školom Ludbreg i drugima.

sah memorijalni

U znak siječanja na preminule članove – šahiste Udruge umirovljenika, Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg organizira Memorijalni, tradicionalni turnir u šahu koji se provodi svake godine u srpnju. Turnir se odnosi na tekuću godinu, a pobjednici preuzimaju veliki (prijelazni), pehar Udruge.

Ovogodišnji Memorijalni turnir održat će se 14. srpnja 2017. godine (petak), s početkom u 9 sati u prostorijama Međugeneracijskog centra Ludbreg, odnosno prostorijama Udruge umirovljenika Ludbreg.

P5120356

Savez udruga umirovljenika Varaždinske županije, već tradicionalno, jednom godišnje organizira Športski susret Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije. Pravo sudjelovanja na sportskim igrama umirovljenika imaju predstavnici čije su matične Udruge članice Saveza. Ove godine, dana 19.04.2017. održan je 23. Športski susret umirovljenika koji se odvijao u sportskoj dvorani Arene Varaždin, a sudjelovala je ukupno 31 Udruga umirovljenika s područja Varaždinske županije.

Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg, dugogodišnja je članica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije te aktivno i veoma uspješno sudjeluje

20170407 111632 1

Stiglo nam je proljeće, a s proljećem i mnoštvo divnih boja i mirisa koji obogaćuju naš grad. Pogled iz prostorija Udruge umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg ove se godine pruža se na prekrasan cvijetnjak sačinjen od bijelih tulipana. Perivoj Grada Ludbrega svoj sadašnji izgled stekao je 2014. godine uređenjem šetnice po projektu „Uređenje zelenih površina okoliša dvorca Batthyany. Nacrt je nastao prema povijesnim zapisima do kojih se došlo u suradnji s ludbreškim povjesničarima umjetnosti. Nekadašnji park nalazio se između Gundulićeve ulice i Ulice Petra Zrinskog, dok je dio ispred samog dvorca Batthyany bio privatno vlasništvo. Znatiželjno oko prolaznika i šetača privukao je novitet koji je dodatno obogatio perivoj. Riječ je o oznakama koje se nalaze

Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg dana 25. ožujka 2017. godine održala je Izbornu skupštinu. Izborna skupština održana je u prostorijama Međugeneracijskog centra, Trg sv. Trojstva 16, s početkom u 10 sati.

Izbornu skupštinu otvorila je predsjednica Udruge gđa. Katarina Sačer te se s pozdravnom riječju obratila prisutnim delegatima i gostima. Skupštini je prisustvovalo 33 delegata od ukupno 34, a skupštinu je vodio potpredsjednik Udruge, g. Eduard Horvat. Na dnevnom redu nalazilo se izvješće Izvršnog odbora o radu Udruge, izvješće o financijskom poslovanju, izvješće Nadzornog odbora o radu, prijedlog programa rada za 2017. godinu te prijedlog financijskog plana Udruge za 2017. godinu. Sva izvješća i prijedlozi usvojeni su jednoglasno, a po završetku su raspuštena tijela Udruge te je slijedila točka izbora i imenovanja predsjednika i potpredsjednika, članova Izvršnog odbora, članova nadzornog odbora, članova Odbora za socijalnu skrb i Odbora za sport i rekreaciju, izbor tajnika Udruge te delegata koji će prisustvovati skupštini Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije.

Dana 09. ožujka 2017. godine u prostorijama Međugeneracijskog centra Ludbreg održavala se dramska predstava pod nazivnom „Vrhnje“. Organizator predstave bila je Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“ Ludbreg u suradnji s dramskom skupinom Doma za starije i nemoćne osobe iz Koprivnice i Elizabetom Herceg.

Zanimljiva priča o „kumici s placa“ i malom, lukavom šegrtu

PA130448

Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg obavještava korisnike o nastavku održavanja računalnih radionica.

Radionice će se održavati u prijepodnevnim satima ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom, individualno ili u manjim grupama. Molimo sve zainteresirane da se za više informacija ili rezervaciju termina obrate Udruzi umirovljenika osobno ili pozivom na broj telefona 042/ 810-249 do 13 sati svakim radnim danom.

IMG 3944

Svi zaljubljeni prošlog su petka imali priliku sudjelovati na druženju povodom Valentinova koje je za svoje članove ali i posjetitelje organizirala Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg. Druženje se održalo u Međugeneracijskome centru Ludbreg s početkom u 12 sati. Na druženju se okupilo oko pedesetak članova Udruge koji su proveli ugodno popodne u međusobnom druženju i prigodnim aktivnostima. Dan zaljubljenih zajedno s umirovljenicima obilježile su i volonterke po projektu „Integrativan Ludbreg“. Kako je bilo na druženju možete vidjeti u galeriji.

nekad

U prostorijama Međugeneracijskog centra, Udruga umirovljenika organizirala je izložbu i prezentaciju pod nazivom „Ludbreg nekad i sad“.
Članovi udruge donijeli su iz svojih domova nekoliko starih predmeta koji su nekad bili u upotrebi, a bila je to prilika i za obnavljanje zaboravljenih riječi i naziva poput „suknja leganka“, „rubec prelevanec“, „struganjka“ i slično.
U sklopu izložbe održana je i prezentacija starih fotografija Ludbrega iz prošlih stoljeća, što je prisutne podsjetilo na vrijeme bez asfalta, vrijeme prirodnog korita Bednje, na objekte kojih više nema ali i na one koji su danas obnovljeni i u punom sjaju.

radionice

Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg provodila je projekt „Živimo zajedno, starimo kvalitetno“ u suradnji s Gradom Ludbregom, ostalim partnerima te Ministarstvom demografije, obitelji, mladih i socijalne politike. U okvirima projekta određeno je da će se napraviti Programi budućeg djelovanja koji su temeljeni na sugestijama, prijedlozima i idejama korisnika, tj. umirovljenika i starijih osoba (65+) s ciljem omogućavanja održivosti projekta. Tako da su se temeljem iskustva projektnog tima te sugestija korisnika napravili programi budućih aktivnosti. Odabrane su aktivnosti na kojima je bio najveći odaziv korisnika te aktivnosti za koje su korisnici pokazali najviše interesa. Programi su napravljeni na način da se mogu prilagoditi temeljnim djelatnostima sličnih udruga i organizacija, njenim potrebama te onome što je najbitnije, potrebama njihovih korisnika.

22. rujna 2016. je u prostoru Međugeneracijskog centra u Ludbregu održana cjelodnevna radionica na temu "Društveno poduzetništvo – od ideje do društvenog poduzeća". Radionicu je organizirao Program JAKO, jedan od pet programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj u suradnji s Gradom Ludbregom, Povjerenstvom za umirovljenike i osobe starije dobi na području Grada Ludbrega te Udrugom umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg.

U petak, 15.7.2016. u prostorijama udruge Umirovljenika održan je šahovski turnir koji organiziraju članovi šahovske ekipe Udruge umirovljenika. Treću godinu za redom u srpnju odigrava se ovaj turnir u znak sjećanja na preminule šahiste udruge.
Nagrada za pobjednika turnira je prijelazni pehar koji ostaje u posjedu pobjednika godinu dana.
Antun Juras obranio je titulu prvaka s 4,5 bodova, a dalje su se redom plasirali Ređo Ramadanović (4), Zdravko Kišićek (3.5), Antun Markovčić (3), Boris Glogoški (3).

Pedesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg u subotu 21.5.2016. posjetilo je Nacionalni park Plitvička jezera. Ovo je bila još jedna prilika za druženje kroz šetnju prekrasnom prirodom jedne od najljepših svjetskih turističkih destinacija. Uz šetnju i obilazak slapova bilo je i vožnje brodom. Putnici su se s izleta vratili pomalo umorni, ali prije svega zadovoljni.