AKTUALNO

20170407 111632 1

Stiglo nam je proljeće, a s proljećem i mnoštvo divnih boja i mirisa koji obogaćuju naš grad. Pogled iz prostorija Udruge umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg ove se godine pruža se na prekrasan cvijetnjak sačinjen od bijelih tulipana. Perivoj Grada Ludbrega svoj sadašnji izgled stekao je 2014. godine uređenjem šetnice po projektu „Uređenje zelenih površina okoliša dvorca Batthyany. Nacrt je nastao prema povijesnim zapisima do kojih se došlo u suradnji s ludbreškim povjesničarima umjetnosti. Nekadašnji park nalazio se između Gundulićeve ulice i Ulice Petra Zrinskog, dok je dio ispred samog dvorca Batthyany bio privatno vlasništvo. Znatiželjno oko prolaznika i šetača privukao je novitet koji je dodatno obogatio perivoj. Riječ je o oznakama koje se nalaze

na drveću. Svako drvo unutar perivoja označeno je pripadajućom pločicom na kojoj se nalazi latinski naziv, domaći naziv te porijeklo vrste.