AKTUALNO

Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg dana 04. travnja 2018.god. u prostorijama Međugeneracijskog centra Ludbreg održala je godišnju izvještajnu skupštinu. Gosti skupštine bili su gradonačelnik Grada Ludbrega, gospodin Dubravko Bilić, predsjednik Gradskog Vijeća Grada Ludbrega, gospodin Antun Šimić, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Grada Ludbrega i vijećnik Gradskog vijeća Grada Ludbrega, gospodin Tomo Filip, predsjednica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije, gospođa Jadranka Bahlen.

Skupštinu je otvorila gospođa Katarina Sačer, predsjednica Udruge, a vođenje je preuzeo gospodin Eduard Horvat. Na skupštini jednoglasno je prihvaćeno Izvješće o radu Udruge za 2017. godinu te Program rada za Udruge za 2018. godinu, Financijsko izvješće za 2017. godinu, Financijski plan za 2018. godinu te Izvješće Nadzornog odbora Udruge.

Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg jedna je od najaktivnijih i najproduktivnijih udruga Varaždinske županije. Kroz svoj rad u 2017. godini Udruga je bila usmjerena na brigu o starijim i nemoćnim te edukativne i sportske aktivnosti. Udruga je 2017. godine bila nositelj dva projekta, „Integrativna Ludbreg“ te „Živimo zajedno, starimo kvalitetno 2“, koje je uz Grad Ludbreg financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u svojem radu i organizaciji različitih edukativnih i zabavnih radionica surađivala je s Gradskim društvom Crvenog križa Ludbreg, KUD-om „Anka Ošpuh“ Ludbreg, Udrugom žena iz Centra svijeta, Dječjim vrtićem Radost Ludbreg, Osnovnom školom Ludbreg i drugima.

U sklopu projekata održana su predavanja Policijske postaje Ludbreg, Javnobilježničkog ureda u Ludbregu te različite radionice i predavanja o rješavanju konfliktnih situacija, komunikacijskim te socijalnim vještinama. Također, tijekom projekata dva puta tjedno održavali su se satovi tjelovježbe i masaže. U organizaciji KUD-a „Anka Ošpuh“ Ludbreg organizirani su „Veseli četvrci“ uz glazbu tambure.

U 2018. godini Udruga će nastaviti poticati i razvijati edukativno i sportsko – rekreacijske aktivnosti, organizirati će izlete i druženja te sportske susrete, raditi će na unapređivanju metoda razvoja prijateljstva, razvijati solidarnost među umirovljenicima i partnerskim udrugama, raditi će na razvoju sistema povezivanja sa službama socijalne skrbi, domova zdravlja, patronažnim službama, kako bi što bolje mogli pomagati nemoćnim i ugroženim osobama.