Novosti iz projekta

vjezbe

Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg provodila je projekt „Živimo zajedno, starimo kvalitetno“ u suradnji s Gradom Ludbregom, ostalim partnerima te Ministarstvom demografije, obitelji, mladih i socijalne politike. U okvirima projekta određeno je da će se napraviti Programi budućeg djelovanja koji su temeljeni na sugestijama, prijedlozima i idejama korisnika, tj. umirovljenika i starijih osoba (65+) s ciljem omogućavanja održivosti projekta. Slijedeći program koje želimo predstaviti odnosi se na rekreacijske aktivnosti za starije osobe.

P5300014
Projekt „Živimo zajedno, starimo kvalitetno“ bliži se kraju šestomjesečne provedbe. Partner projekta, udruga „Žene iz centra svijeta“, provodile su programsku aktivnost izrade ručnih radova različitim tehnikama. Kroz radionicu su nastali brojni predmeti od vune i drugih materijala.
Ovi predmeti će biti predstavljeni javnosti na prigodnoj izložbi u maloj dvorani Centra za kulturu i informiranje „D. Novak“ u Ludbregu. Otvorenje izložbe će se održati u petak, 4.11.2016. u 16 sati. U sklopu izložbe predstavit će se i dječji vrtići koji su u suradnji s Ženama iz centra svijeta u nekoliko radionica izrađivali popularne vunene „cofeke“, a održat će i kratki program.

U srijedu 19.10.2016. je u prostorijama Međugeneracijskog centra u organizaciji Grada Ludbrega i Udruge umirovljenika održano uvodno predavanje edukativnog programa pod nazivom „Od ideje do projekta“, na kojem je sudjelovalo petnaestak zainteresiranih predstavnika udruga s područja Ludbrega. Predavač je Petra Međimurec (Odsjek za poduzetništvo, turizam i razvojne projekte Grada Ludbrega).

Prelog

U srijedu, 26.10.2016. u Međugeneracijskom centru ludbreški umirovljenici ugostili su umirovljenike Iz Preloga. Bilo je to sportsko druženje u sklopu projekta „Živimo zajedno, starimo kvalitetno“. U sklopu ovog susreta održano je ekipno natjecanje u šahu i belotu.
„Udruga umirovljenika Prelog broji preko 1000 članova, u udruzi djeluju sportska, recitatorska, i druge sekcije, pjevački zbor, sekcija nordijskog hodanja i dobro smo organizirani. Zahvaljujemo na pozivu na ovaj susret, svima želim dobar sportski rezultat, a nakon toga ste dobrodošli u Prelog“ – naglasio je predsjednik preloške udruge Ivan Kosec.

seminar events1

U srijedu 19.10.2016, u 15-17 sati Međugeneracijskom centru započinje ciklus edukativnih radionica „Od ideje do projekta“ u organizaciji Grada Ludbrega i Udruge umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg. Cilj edukacije je teoretska i praktična priprema polaznika za pripremu projektnih prijedloga i provedbe projekta. Svaki polaznik moći će kroz radionicu razraditi vlastiti projektni prijedlog pod stručnim vodstvom predavača.