AKTUALNO

P5120356

Savez udruga umirovljenika Varaždinske županije, već tradicionalno, jednom godišnje organizira Športski susret Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije. Pravo sudjelovanja na sportskim igrama umirovljenika imaju predstavnici čije su matične Udruge članice Saveza. Ove godine, dana 19.04.2017. održan je 23. Športski susret umirovljenika koji se odvijao u sportskoj dvorani Arene Varaždin, a sudjelovala je ukupno 31 Udruga umirovljenika s područja Varaždinske županije.

Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg, dugogodišnja je članica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije te aktivno i veoma uspješno sudjeluje

na raznim aktivnostima i natjecanjima. Ove godine, Udruga je imala svoje predstavnike u šahu, pikadu, belotu i streljaštvu.

Od predstavnika Udruge, najbolji rezultat postigli su natjecatelji u streljaštvu. U ekipnome natjecanju u kategoriji zračne puške, sa ukupno 662 boda, Pokos Zvonko, Lacić Zdenko, Hižak Stjepan, Potočnik Franjo i Vukina Zvonko osvojili su prvo mjesto. Osim prvog mjesta u ekipnome natjecanju, predstavnici su se takmičili i pojedinačno te ostvarili odlične rezultate. U pojedinačnome natjecanju u streljaštvu, Pokos Zvonko osvojio je 2. mjesto, Lacić Zdenko 3. mjesto dok su Hižak Stjepan i Potočnik Franjo zauzeli 4. i 8. mjesto.

Ovim rezultatom predstavnici Udruge umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg, Pokos Zvonko, Lacić Zdenko i Hižak Stjepan, plasirali su se na Međužupanijsko natjecanje iz kategorije streljaštvo – zračna puška koje će se održati 08. lipnja 2017. godine u Koprivnici.