Integrativan Ludbreg

Od prosinca 2016. godine krenula je provedba projekta „Integrativan Ludbreg“. Nositelj projekta bila je Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg, a partner na projektu bio je Centar za socijalnu skrb Ludbreg. Projekt je bio usmjeren na zaštitu i integraciju starijih osoba u društvo, visoke mogućnosti iskorištavanja starijih osoba u vidu sklapanja nepovoljnih pravnih ugovora, otuđenju imovine, niskoj stopi znanja starijih osoba o relevantnim pravnim okvirima te vlastitim pravima i nepostojane jednog obuhvatnog sustava potpore i pomoći starijim osobama.
S ciljem integracije starijih osoba u društvenu zajednicu i upoznavanje starijih sa sustavima podrške bile su organizirane radionice za starije osobe i njihove obitelji, djelatnike koji se skrbe o starijima koje pružaju adekvatne informacije o komunikaciji sa starijim osobama, odnosima u obitelji, kako riješiti nastale konflikte te koja prava imaju starije osobe u sustavu zakonsko-pravne zaštite i socijalne skrbi.

Kratke informacije o projektu, postignutim rezultatima i ostale informativne materijale možete preuzeti na donjim poveznicama.

Bilten o postignutim rezultatima

Informativna pravna brošura