Integrativan Ludbreg

potpisivanje ugovora

Obavještavamo sve zainteresirane da će se sljedeće predavanje iz ciklusa Obuke za buduće diseminatore koja se provodi po projektu „Integrativan Ludbreg“ održati 18. svibnja 2017.god. s početkom u 10 sati u prostorijama Međugeneracijskog centra Ludbreg. Tema predavanja su ugovori o dosmrtnom uzdržavanju i darovanju.

Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju sklapaju dvije strane, odnosno primatelj uzdržavanja i davatelj uzdržavanja. Ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju jedna strana se obavezuje da će drugu stranu uzdržavati do njegove smrti, a druga se strana obavezuje da će mu za života prenijeti svu ili dio svoje imovine. Na ranijim predavanjima upoznali smo se

sa ugovorom o doživotnom uzdržavanju. Osnovna razlika u ugovorima je trenutak prijenosa imovine. Veoma je važno prije sklapanja ugovora o dosmrtnom uzdržavanju provjeriti obaveze koje se odnose na davatelja i primatelja uzdržavanja. Drugi dio predavanja odnosi se na ugovor o darovanju. Ugovor o darovanju nastaje kada se darovatelj obaveže da će odabraniku prepustiti stvar ili imovinsko pravo, bez protuusluge, a odabranik to isto i prihvati.

Više o tome što se sve smatra darom i vrstama darovanja te više o samom dosmrtnom uzdržavanju možete saznati ovog četvrtka te se o istome pobliže informirati sa stručnom osobom. Cilj održavanja Obuke za buduće diseminatore je pružanje relevantnih informacija pomoću kojih korisnici, osobito osobe starije životne dobi mogu usvojiti određena znanja kako bi mogli pomoći sebi i drugima te na taj način povećali stupanj vlastite zaštite. Po završetku provedbe Obuke za buduće diseminatore oformit će se Savjetovalište Ludbreg.