Integrativan Ludbreg

P5100350

Ludbreški umirovljenici jedno su od najaktivnijih udruženja umirovljenika Varaždinske županije koji tradicionalno njeguju duh sportskih igara. U sladu sa time, dana 10. svibnja 2017. godine u prostorijama Međugeneracijskog centra Ludbreg, Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg za svoje je članove organizirala turnir u sportskim igrama. Turnir je održan po projektu „Integrativan Ludbreg“ s ciljem prevencije i održavanja psihofizičkih i socijalnih sposobnosti osoba starije životne dobi putem zabavnih aktivnosti s naglaskom na održavanje i razvijanje mentalnih i društvenih sposobnosti osoba starije životne dobi.

Korisnici su u skladu natjecateljskog duha, ali prije svega onog prijateljskog mogli sudjelovati i pokazati svoje vještine u

igrama pikado i šah te u kartaškoj igri belot. Dok su se šahisti odlučili na prijateljsku igru, svoje snage pokazale su odlične pikadistice ali i kartaši koji su turnir shvatili veoma ozbiljno.

Turnir je obilježio pravi sportski duh, a po završetku sudionicima su uručene zahvalnice. Kako je bilo na sportskim igrama Udruge umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg možete vidjeti u galeriji slika.