Integrativan Ludbreg

slider shutterstock 52831720 fmt

Projekt „Integrativan Ludbreg“ usmjeren je na zaštitu starijih osoba s ciljem osvješćivanja problema nasilja nad starijim osobama putem medijske kampanje, na informiranje i pružanje savjetodavne pomoći u svrhu sprečavanja zlouporabe ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju te na podizanje kvalitete života starijih osoba.

Za osobe starije životne dobi najveću opasnost predstavlja nedovoljno znanje o vlastitim pravima te ugovorima o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju.

Obuka za buduće diseminatore sastojat će se od teorijskog i praktičnog dijela, a polaznici će se educirati o temama poput

zloupotrebe povjerenja starijih osoba, sklapanja nepovoljnih ugovora na štetu starijih osoba te upoznavanja s relevantnim pravnim okvirom zaštite starijih osoba (npr. Obiteljski zakon, Zakon o socijalnoj skrbi, Zakon o obveznim propisima i sl.).

Ovim putem Vas sve pozivamo da se uključite u Obuku za buduće diseminatore. Početak aktivnosti bit će 25. travnja 2017. godine u 10:00h u Međugeneracijskom centru Ludbreg, Trg Svetog Trojstva 16. Ukoliko imate pitanja ili Vas zanimaju dodatne informacije o projektu molimo Vas da se obratite Udruzi umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg srijedom i petkom na adresi Trg svetog Trojstva 16 ili na broj telefona 042 420 208. Veselimo se Vašem dolasku, zajedničkoj suradnji i ugodnom druženju.