Živimo zajedno, starimo kvalitetno

U sklopu projekta Udruge umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg "Živimo zajedno, starimo kvalitetno", održana je i prva likovna radionica partnera u projektu, Likovnog udruženja Ludbreg. Tema je bila crtanje olovkom i ugljenom na papiru, s nagalaskom na sjenčanje i prikaz volumena. Ova bi radionica mogla privući više korisnika koji žele nešto naučiti, isprobati svoje crtačke ili slikarske vještine ili pak otkriti svoj skriveni talent. Poput radionice izrade rukotvorina i likovna radionica ima svrhu potaknuti kreativnost kroz druženje i organiziranu aktivnošt u redovitim vremenskim terminima uz stručno vođenje.

Radionica je ujedno i edukativna za one koji baš ništa ne znaju o tehnikama crtanja ili slikanja, a za one koji već imaju neka znanja može poslužiti kao dopuna i mogućnost učenja nečeg novog. U programu radionice će biti različite crtačke i slikarske tehnike pa je ovo dobra prilika da korisnici isprobaju sve i da se odluče koja im se tehnika dovoljno sviđa da mi im mogla postati stalni hobi.

I na kraju, kao i sve aktivnosti ovog projekta, sve se radi uz druženje, pa u kvalitetno provedenom vremenu ima mjesta i za razmjenu mišljenja i razgovore o aktualnostima.

Likovna radionica održava se u Međugeneracijskom centru svakog utorka od 18 do 20 sati.