Živimo zajedno, starimo kvalitetno 2

Izložba

U okviru projekta “Živimo zajedno starimo kvalitetno 2” u petak 19. siječnja otvorena je izložba slika i radova s likovnih radionica. Izložbu je u Centru za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” otvorio gradonačelnik Dubravko Bilić koji je najavio kako je ovo drugi dio projekta, a prijavljen je i njegov nastavak.

– Kada radite na projektima, svi pitaju što će se graditi. No mi smo odlučili raditi i na ovakvim projektima koji su važni za život u lokalnoj zajednici. Uredili smo međugeneracijski centar i htjeli smo da on svakodnevno “živi”, a upravo kroz ovaj projekt u tome smo uspjeli. – rekao je gradonačelnik Bilić.

Izložba je svojevrstan spoj radova koji su nastali kroz različite radionice. Žene iz Centra svijeta izložile su ručne radove i radove nastale u suradnji s ludbreškim vrtićima.

– Najmlađi su naši najveći prijatelji. Uživale smo u svakom trenu provedenom s njima jer je to obostrano veselje. Posjetile smo sva tri vrtića gdje smo održale radionice ručnog rada ramice od drveta.

Vrtićarci su lijepili, dodavali karton kao podlogu, a na kartonu su crtali sebi najdraže motive. Ukrasili su ih i školjkama, žirevima, kukuruzom. – rekla je Franciska Schubert, predsjednica Udruge “Žene iz Centra svijeta”.

U sklopu projekta održane su i likove radionice za koje se pobrinulo Likovno udruženje Ludbreg, a nastali radovi također se mogu razgledati na izložbi.

– Na radionicama umirovljenici su se mogli okušati u oslikavanju predmeta od stakla, a radionice su održane i u obližnjim domovima za starije osobe koje su bile prilagođene korisnicima. Zanimljivo je da su nam neki od njih rekli da slikali nisu od osnovne škole. Najvažnije da je projekt ispunio očekivanja, a rezultat je ova izložba od 28 slika kao i predmeta. – kazala je Elvira Štabi, voditeljica likovnih radionica.

Program otvorenja izložbe vodio je Aleksandar Horvat koji je za tu prigodu napisao i dvije pjesme, a nastupala su djeca iz dječjih vrtića “Radost” i “Smjehuljica” te Patricija Jadanić, članica dramske skupine Osnovne škole Ludbreg.