Živimo zajedno, starimo kvalitetno 2

cukovec 077

Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg u suradnji s partnerskim organizacijama održala je prezentaciju sustava podrške „Pomognimo jedni drugima“ u domovima za starije i nemoćne „Sveti Josip“ u Čukovcu i „Sveta Barbara“ u Lunjkovcu.


Sustav podrške oformit će se po projektu „Živimo zajedno, starimo kvalitetno 2“ i koristit će se kao alat za daljnje nastavljanje planiranih aktivnosti i usluga nakon završetka projekta. Cilja rada sustava podrške je pružanje pomoći starijim osobama prilikom obavljanja svakodnevnih zadataka, organizacija poslova, pružanje savjetodavne pomoći i kvalitetno organiziranje dnevnih aktivnosti za starije osobe.
Ciljevi sustava „Pomognimo jedni drugima“ postići će se organiziranjem različitih aktivnosti u kojima će sudjelovati formalne i neformalne institucije, udruge civilnog društva, volonteri i svi zainteresirani koji će biti uključeni u bazu. Baza dionika bit će objavljena na stranici udruge umirovljenika i ažurirat će se na svakodnevnoj bazi.
Aktivnosti obuhvaćene sustavom podrške provodit će dionici sustava podrške, a odnosit će se na organizaciju i provedbu dnevnih aktivnosti, pružanje zdravstvenih usluga, organizaciju stručnih predavanja, humanitarnih akcija za starije osobe kojima je potrebna pomoć, organizaciju posjeta osobama koje se nalaze u domovima za starije i nemoćne, koji žive u samačkom kućanstvu i sl. Osim provođenja aktivnosti koje se odnose na pružanje pomoći i skrb za starije osobe, također će se provoditi i društveno-zabavne aktivnosti. U okviru tih aktivnosti organizirat će se izbori za umirovljenika godine, mladog volontera godine i najbolju inicijativu za starije osobe.
Svaka organizacija, udruga, volonterski klub koja želi sudjelovati u poboljšanju i unapređenju života starijih osoba može se javiti na javni poziv i uključiti u bazu sustava podrške ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Kako je izgledala prezentacija programa u domovima pogledajte u galeriji.