Živimo zajedno, starimo kvalitetno 2

literarna radionica

U okvirima projekta „Živimo zajedno, starimo kvalitetno 2“ predstavnici Knjižnice „Mladen Kerstner“ posjetili su Dom za starije osobe Sveti Florijan u Hrženici i održali literarnu radionicu na temu komedije Poštene žene koju je napisala Marija Winter.
Cilj projekta „Živimo zajedno, starimo kvalitetno 2“ jest da se

pozitivno utječe na kvalitetu života starijih osoba, da im se poveća stupanj socijalizacije, da ih se ponovno integrira u društvo i da im se poveća stupanj socijalne interakcije s osobama različite dobi, zanimanja, djelatnosti i preferencija. Iz tih razloga organiziraju se različite aktivnosti, predavanja, prezentacije i radionice, kako bi se u aktivnosti projekta uključilo što više predstavnika ciljane skupine – umirovljenika, osoba starije životne dobi i osoba koje su institucionalizirane.
Jedna od takvih metodika uključivanja starijih osoba jest organizacija literarnih radionica u domovima za starije osobe. Ovaj put su predstavnici Knjižnice Mladen Kerstner posjetili dom za starije osobe Sveti Florijan.
„Bili smo ugodno iznenađeni s lijepim dočekom od strane voditelja doma g. Leona Botičkog i njihovim korisnicima“ – rekla je Edita Kutnjak Zlatar.
Literarna radionica je tekla na način da su se prvo svi sudionici međusobno predstavili i upoznali, pa je nakon toga Đuka Kokanović odglumila s velikim zadovoljstvom dio komedije Marije Winter „Poštene žene“. Nagrađena je pljeskom i komentarima štićenika doma kako su se nakon dužeg vremena s užitkom nasmijali. U takvom tonu nastavljeno je druženje uz priče i prisjećanja štićenika o danima provedenih u mladosti koje je teško zaboraviti. Druženje je završilo pjesmom „Na bregu kuća mala“ koju su svi zdušno otpjevali.
U suradnji s štićenicima dogovoreno je da će se na slijedećem druženju obraditi putopisne knjige i priče iz različitih dijelova svijeta.