Živimo zajedno, starimo kvalitetno 2

P9121339

Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg već četiri mjeseca provodi projekt „Živimo zajedno, starimo kvalitetno 2“. Sam projekt usmjeren je na podizanje kvalitete života starijih osoba i popunjavanje njihovog slobodnog vremena različitim aktivnostima.
S ciljem daljnjeg uspješnog odvijanja aktivnosti, održan je sastanak partnera i suradnika po projektu. Na sastanku su prisustvovali Katarina Sačer, predsjednica Udruge umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg, Aleksandar Horvat iz partnerske organizacije KUD „Anka Ošpuh“, Suzana Pitarić, mlada novozaposlena osoba, Petra Međimurec iz partnerske organizacije Grad Ludbreg i voditeljica projekta, Nikolina Nemec iz partnerske organizacije Grad Ludbreg u svojstvu volontera na projektu, Franciska Schubert iz partnerske udruge Žene iz centra svijeta i Edita Kutnjak-Zlatar u ime pridruženog suradnika na projektu Gradske knjižnice i čitaonice „Mladen Kerstner“ Ludbreg.

Sastanak je započela voditeljica projekta Petra Međimurec izloživši ukratko napredak koji se ostvaruje po projektu, posebno se referirajući na ostvarene rezultate i visoki broj održanih radionica te slobodnih aktivnosti, odličan rad volonterke po projektu, Nikoline Nemec, koja kroz ovaj projekt primjenjuje naučene metodike i načine implementacije projekata, uči o project managementu te stječe znanja i vještine iz područja upravljanja projektima različite tematike te na pozitivni doprinos kojeg daje novozaposlena osoba po projektu, Suzana Pintarić.
Na sastanku je konstatirano da su se već nakon četvrtog mjeseca implementacije projekta ostvarili zadani indikatori po pojedinim aktivnostima te da se implementacija projekta izvršava po zadanim parametrima. Do sada je održano deset literarnih radionica, deset likovnih radionica, šest setova tjelovježbi, šest setova dodatnih aktivnosti koje organizira Udruga Žene iz centra svijeta, svaku srijedu i petak održavaju se slobodne, društvene i sportske aktivnosti i uspostavljena je suradnja s Gradskim društvom crvenog križa Ludbreg čiji predstavnici jedan put tjedno dolaze u prostore Udruge. U okvirima projekta također je oformljen volonterski tim koji će svojim znanjem, radom i kompetencijama pridonijeti širenju dometa projekta i upoznavati druge dionike s temeljnom intencijom koja stoji iza projekta, a to je oformljivanje mreže različitih dionika i uspostava sustava podrške starijim osobama „Pomognimo jedni drugima“.
Voditeljica je s predstavnicima partnerskih organizacija dogovarala daljnje održavanje aktivnosti u rujnu. Udruga umirovljenika u suradnji s partnerima i dalje će organizirati likovne radionice, literarne radionice u prostorima Udruge i domovima za starije osobe, društvene igre, različita predavanja, prezentacije i slobodne aktivnosti. Daljnji planovi također se odnose na provođenje seta predavanja namijenjenih starijim osobama kroz koje će se kroz jednostavan i praktičan način pokazati kako kvalitetno starjeti (samoorganizacija vremena i poslova u kući, osobni razvoj, podizanje samopouzdanja i samopoštovanja, podizanje osjećaja osobne vrijednosti u društvenoj zajednici, učenje o suočavanju sa stresnim životnim događajima…) za koje će biti zadužena novozaposlena osoba, Suzana Pintarić.