Živimo zajedno, starimo kvalitetno 2

 

20170822 100659

Kroz provedbu projekta „Živimo zajedno, starimo kvalitetno 2“ u Ludbregu se povezuju različite organizacije, od predstavnika civilnog društva, obrazovnih ustanova, kulturno umjetničkih društava, institucija u kulturi do pojedinaca koji su voljni djelovati za opće dobro. A kako je sam projekt usmjeren konkretno na osobe starije životne dobi i na podizanje kvalitete njihovog života, velika pozornost pridaje se planiranju aktivnosti kojima će se takva situacija i postići. Za planirane aktivnosti Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg ima na raspolaganju 54.394,00 kuna i projektom obuhvaća područje Ludbrega, Svetog Đurđa, Malog Bukovca, Velikog Bukovca i Martijanca. Pomoć u provedbi pružaju KUD Anka Ošpuh, Likovno udruženje Ludbreg, Žene iz centra svijeta, Grad Ludbreg i Knjižnica „Mladen Kestner“.
Predstavnici Knjižnice „Mladen Kestner“ svoj doprinos projektu daju kroz organizaciju literarnih radionica za umirovljenike i osobe starije životne dobi. Tako je u sklopu projekta „Živimo zajedno, starimo kvalitetno 2“ održano druženje „Knjiških moljaca“, ludbreških prijatelja dobre knjige.

A tko su zapravo Knjiški moljci, gdje se oni nalaze, što to točno oni rade i možda je najbitnije pitanje kako ih prepoznati? Morate znati da se knjiški moljci bave knjigama, posvećuju im svoje vrijeme, obilaze knjižnice u potrazi za novom književnom avanturom i znaju sve o knjigama. A naši ludbreški knjiški moljci nisu ništa drugačiji jer je njihovo druženje proteklo u ugodnom druženju, pričanju, čitanju i prepričavanju pročitanih knjiga. Naših 8 ludbreških „Knjiških moljaca“ preporučuje Vam sljedeće naslove knjiga:
1. Tuga Tarle: Moja australska priča
2. Alyssa Palombo: Violinist iz Venecije
3. Adriana Trigiani: Postolareva žena
4. Ivan Varga: Knjiga ot Štefeka z Međimorja
5. Ines Hrain: Švedska grenčica
6. Bekim Sejranović: Dnevnik jednog nomada
7. Tomislav Perko: 1000 dana proljeća
8. Nevenka Nekić: Hrvatske heroine
9. Vladimir Jakopanec: Heretici
10. Slavenka Drakulić: Dora i Minotaur
11. Chris Bohjalian: Djevojka u dvorcu od pijeska
12. Renato Baretić: Osmi povjerenik
13. Paula McLain: Dosegnuti sunce
14. Orijana Koloper: Dodir trećeg oka
15. Zoran Žmirić: Putovanje desnom hemisferom

Ovim putem ludbreški knjiški moljci pozivaju sve, i mlade i stare, da se uključe u literarne radionice i da zajedno s njima stvore nove i zanimljive svjetove prepune avanture, zanimljivih priča i dogodovština.