Živimo zajedno, starimo kvalitetno 2

P7200844

Projekt „Živimo zajedno, starimo kvalitetno 2“ usmjeren je na unapređenje kvalitete života osoba starije životne dobi i prvenstveno se odnosi na organiziranje dnevnih aktivnosti i uspostave pružanja izvaninstitucionalnih usluga za starije osobe u lokalnoj sredini. Za planirane aktivnosti Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg ima na raspolaganju 54.394,00 kuna i obuhvatit će Ludbreg, Sveti Đurđ, Mali Bukovec, Veliki Bukovec i Martijanec. Pomoć u

provedbi pruža KUD Anka Ošpuh, Likovno udruženje Ludbreg, Žene iz centra svijeta i Grad Ludbreg koji nastupaju kao partneri na projektu.
Projekt je već u svojem drugom mjesecu provedbe i projektni tim je razradio plan buduće provedbe aktivnosti koji se odnosi na organizaciju likovnih radionica, folklornih večeri, literarnih radionica, organizaciju literarnog kluba, poticanje kreativnih djelatnosti, povećanje fizičke aktivnosti te ostalih stavki kojima će se pokušati utjecati na povećanje kvalitete života starijih osoba. Suradnja je uspostavljena sa više različitih organizacija, od javnih ustanova, predstavnika civilnog društva do javne uprave, tako će se od mjeseca kolovoza za umirovljenike, osobe starije životne dobi te osobe koje se nalaze u obiteljskim domovima provoditi likovne radionice, organizirat će se plesne i filmske večeri, umirovljenici će se upoznati sa novim tehnologijama poput virtualne stvarnosti, organizirat će se literarne radionice u suradnji sa gradskom knjižnicom „Mladen Kerstner“ gdje će se proučavati lokalna literatura, zanimljivosti, legende i organizirat će se radionice ručnih radova, a sve sa ciljem kako bi se starijim osobama omogućilo sudjelovanje u životu zajednice na njima primjereni način.
Ovim putem pozivamo sve, i mlade i stare, da se uključe u aktivnosti projekta i da zajedno sa nama sudjeluju u organiziranju različitih aktivnosti koje su primjerene starijim osobama. Otvoreni smo za bilo kakve sugestije, prijedloge ili ideje kojima možemo poboljšati život starijih osoba na našem području, tako da se slobodno javite u bilo kojem trenutku – rekla je voditeljica projekta, Petra Međimurec.