AKTUALNO

tjelovježba

Udruga umirovljenika i starijih osoba provodi projekt „Živimo zajedno, starimo kvalitetno 3“ koji se odnosi na povećanje broja usluga i dnevnih aktivnosti koje su prilagođene potrebama starijih osoba i umirovljenika na području šire regije Ludbreg.
U okvirima projekta veliki naglasak stavljen je na povećanje fizičkih aktivnosti za starije osobe te posebno na aktivnosti koje su prilagođene njihovim mogućnostima i potrebama. Kroz cijelo vrijeme trajanja projekta naglašavalo se da je tjelovježba važna za održavanje zdravlja i vitalnosti starijih osoba, pa su se sa tim ciljem u vidu organizirale radionice medicinske gimnastike i vježbanja. Ovoj aktivnosti se pridavala velika pozornost jer je fizička aktivnosti od izuzetne važnosti za starije osobe, pomaže im u održavanju fleksibilnosti organizma, poboljšava i ubrzava metabolizam i povoljno djeluje na stvaranje mišićne mase, koju starije osobe zbog neaktivnosti brže gube te teško dobivaju natrag.
Radionice medicinske gimnastike i tjelovježbe održavaju su se svaki utorak i četvrtak u prijepodnevnom terminu i redovito su posjećivane od velikog broja korisnika.