AKTUALNO

 Posjet domu hrženica

Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg provodi projekt „Živimo zajedno, starimo kvalitetno“ gdje se radi o trećem nastavku implementacije aktivnosti za osobe starije životne dobi, umirovljenika, članove Udruge ali i za sve ostale zainteresirane. Projekt se odnosi na podizanje kvalitete usluga koje se pružaju starijim osobama i umirovljenicima u lokalnoj zajednici tako da se u procesu planiranja u obzir uzimaju želje starijih osoba, njihovi interesi ali i potrebe. Projekt se odnosi na povećanje broja takvih usluga i organiziranih dnevnih aktivnosti, a sve s ciljem kako bi se umirovljenicima i starijim osobama kvalitetno popunilo slobodno vrijeme.

I poseban naglasak stavlja se na osobe koje su institucionalizirane, odnosno nalaze se u ustanovama i domovima.
I iz tog razloga posjećeni su korisnici u Domu za starije i nemoćne „Sv. Florijan“ – Hrženica od strane volontera Gradske knjižnice i čitaonice Mladen Kerster koji su za njih čitalipjesme Frana Galovića i Ivana Picera iz zbirke „Z mojih bregov“ – „Most prema Galoviću“: „Lepa Kata“, „Kum Martin“, „Pod orehom“, „Međaš“, „Pod breskvami“...

Pjesme i obrađena tematika kod korisnika pobudile su asocijacije na kleti i vinograde pa su korisnici evocirali uspomene na sretne dane provedene u mladosti.

Priča o ljubavi se nikako nije mogla izbjeći. Neki su se prisjetili kako se išlo na groblje za blagdan „Svi sveti“, mladi dečki i cure su potajice pogledavali svoje simpatije, pa je bilo čak i zaljubljivanja. Osmjesi na licima i živahnost u glasovima bili su nam potvrda da smo kod njih rado viđeni.