AKTUALNO

elvira

Po projektu Živimo zajedno, starimo kvalitetno jedna od aktivnosti odnosi se na upoznavanje članova Udruge, korisnika projekta te šire javnosti s pozitivnim pričama različitih organizacija i pojedinaca o njihovom angažmanu, idejama i projektima kojima pomažu razvoju lokalne zajednice. Ovaj put Vam donosimo blic intervju s Elvirom Štabi, članicom projektnog tima projekta Živimo zajedno, starimo kvalitetno, predsjednicom Udruge Likovno udruženje Ludbreg, volonterkom u raznim aktivnostima, organizatoricom i voditeljicom likovnih radionica za sve građane svih dobnih uzrasta te umjetnicom.

1. Evo ukratko, molim Vas recite nam nešto o sebi, čime se bavite, odnosno dajte nam nekoliko informacija o sebi.
Elvira Štabi, rođena 27.11.1975. u Varaždinu. Živim u Ludbregu, radim u Čakovcu na poslovima financija a u slobodno vrijeme bavim se slikarstvom, sudjelujem na humanitarnim likovnim kolonijama, organiziram likovne radionice za djecu i osobe starije dobi.

2. Zašto ste se baš odlučili za slikanje?
Za slikanje se ne odlučuje već sam imala potrebu se likovno izražavati.3. Tko je utjecao na Vas?
Moji svojevrsni slikarski mentori Jurica Varga, Varaždin,zatim Mladen Marčec, Čakovec i Radmilo Mihaljević G. Stubica a na svjetskoj razini njemački ekspresionisti .

4. Kada ste počeli slikati?
Talent za slikarstvo zamijećen je već od ranih osnovnoškolskih dana, gdje su gotovo sve slike završavale na panou ili su slane na natjecanja. Aktivno, polu-profesionalno sam počela slikati kad sam čuvala trudnoću odnosno kad sam imala vremena za sebe.

5. Da svaki dan imate jedan sat više, kako bi ga iskoristili?
Smijala bi se više.

6. Koje umjetničko djelo bi voljeli imati u svojem domu, onako da samo zauzima prostor i da mu se samo divite s daljine?
Kod mene umjetnička djela ne zauzimaju prostor, ali svakako to su djela mojih dragih prijatelja slikara i kipara.

7. Da možete odabrati jednu slavnu osobu da s njom provedete jedan dan, koga biste odabrali?
Nemam te želje.

8. Ako je život tako kratak, zašto toliko puno vremena provodimo radeći ono što ne volimo, dok istovremeno provodimo malo vremena radeći ono što volimo?
Ovisi, ja se svojstveno trudim živjet i radit ono što volim i sve više naginjem ka tome. A sad drugi još nisu odrasli u svojoj svjesnosti pa da razlučuju što je bitno.

9. Kada biste malom djetetu mogli dati samo jedan savjet o životu, koji bi to savjet bio?
Iskrenost, prema sebi ponajprije i prema drugima.

10. Koja je najzanimljivija priča iz Vašeg djetinjstva?
Priče Ivane Brlić Mažuranić.

11. Kojoj živoj osobi se najviše divite?
Nick Vujičić.

12. Tko je Vaš omiljeni pisac, a tko slikar?
Pisac Pavao Pavličić, a slikar Kadinsky.

13. Vaša poruka za kraj
Treba živjeti život i biti svjestan svoje svjesnosti.