AKTUALNO

Mihael

Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg provodi projekt „Živimo zajedno, starimo kvalitetno“ u već trećem nastavku. Projekt se odnosi na podizanje kvalitete usluga koje se pružaju starijim osobama i umirovljenicima u lokalnoj zajednici tako da se u procesu planiranja u obzir uzimaju želje starijih osoba, njihovi interesi ali i potrebe.
Jedna od aktivnosti projekta odnosi se na upoznavanje članova Udruge, korisnika projekta te šire javnosti s pozitivnim pričama različitih organizacija i pojedinaca o njihovom angažmanu, idejama i projektima kojima pomažu razvoju lokalne zajednice. Tako da Vam ovaj put donosimo priču o Mihaelu koji je pravi primjer toga da se marljivost uistinu isplati.
Mihael Medvedec jedanaestogodišnji je dječak, odličan učenik petog razreda sa raznim interesima. Član je ludbreškog Odreda izviđača, zatim aktivan u Gradskoj knjižnici, polaznik Osnovne glazbene škole u kojoj svira klarinet te zainteresiranik za elektroniku i programerstvo.
Njegovu svestranost prepoznala je i jedna ludbreška tvrtka koja mu je putem natječaja na koji ga je prijavio obiteljski prijatelj donirala stolno računalo.


- Bio sam jako sretan i zahvalan kad sam saznao da ću dobiti računalo. Trenutno najviše igram igrice, ali čim dobijem kućni Internet odmah krećem s programiranjem. – nestrpljiv je Mihael.
- Zahvalni smo na donaciji i vjerujemo kako će mu računalo itekako pomoći u daljnjem razvijanju interesa za elektorniku i programerstvo, ali i da će mu pomoći u učenju. – poručuje Mihaelova majka, Silva.
Iz njegovog primjera možemo vidjeti da se marljivost itekako isplati i prepozna, stoga pronađite ono što vas interesira i posvetite se tome u potpunosti jer, kao što i američki pisac Hamilton Holt kaže; „Samo rad, konastantan i marljiv rad jedini je način da se dođe do rezultata koji će trajati.“