Dana 23. ožujka 2017.god. u prostorijama Međugeneracijskog centra Ludbreg održana je radionica na temu konflikti u komunikaciji. Radionica je održana u sklopu Tečaja o rješavanju konfliktnih situacija i prevladavanja osobnih teškoća koji provodi Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg po projektu „Integrativan Ludbreg“.

Tijekom radionice korisnici su dobili informacije o elementima koji odmažu rješavanju sukoba kao što su komunikacija bez pozdrava na početku i završetku razgovora, izbjegavanje kontakta očima, opravdavanje, optuživanje, odstupanje od teme razgovora, manjak interesa, upadanje u riječ sugovorniku, provokativni rječnik, negativnost i sl. Također, pojašnjeni su i elementi koji pomažu rješavanju sukoba poput argumentiranja, pozdrava sugovornika, kontakt očima,  podrška, postavljanje pitanja, humor i pozitivnost te osigurati dovoljno vremena za razgovor.

Kroz radionicu korisnicima se postavljalo pitanje: “Zašto stvarno sudjeluješ u razgovoru?“ Razloga sudjelovanja može biti više, a neki od njih su: da bi dokazali da ste u pravu, da bi odredili čija je krivica, da bi povrijedili drugu osobu, da bi im „pokazali“ ili da bi ih uplašili ili postavili se na njihovo mjesto.

Korisnici su naučili kako ciljevi komunikacije kod rješavanja konflikata uvijek moraju biti usmjereni ka postizanju bolje komunikacije, bržem timskom radu, usluživanju vanjskih i unutarnjih sudionika razgovora, potpori i pomaganju drugima, učenju te na kraju rješenju problema i poboljšanju odnosa s drugima.