U izvedbi Centra za socijalnu skrb Ludbreg – partnera po projektu „Integrativan Ludbreg“ u prostorijama Međugeneracijskog centra Ludbreg održano je predavanje pod nazivom „Rješavanje sukoba“. Sukob promatramo kao situaciju u kojoj dvije osobe žele različite stvari koje se međusobno isključuju, npr. u obitelji se često događa da više osoba želi više različitih stvari u isto vrijeme. Također, podrazumijeva i razlike u mišljenjima te je sam po sebi neutralan. Sukob je uvijek potrebno riješiti uvažavajući drugu osobu, odnosno „napadajući“ sam problem, a ne osobu.

Centar za socijalnu skrb Ludbreg unutar projekta vrši i savjetovanje umirovljenika. Vrata Centra otvorena su za sve zainteresirane svaki 2. i 4. tjedan u mjesecu, odnosno svaki drugi četvrtak do 13 sati. Više informacija o pravima iz sustava socijalne skrbi, savjetovanje o obiteljskim odnosima i obiteljsko-pravnoj zaštiti možete zatražiti u prostorijama Centra za socijalnu skrb 30. ožujka 2017.god. do 13 sati.

Također, svi zainteresirani savjetovanje mogu zatražiti i na neku od sljedećih tema: zajamčena minimalna naknada, naknada za troškove stanovanja, troškovi ogrjeva, naknada za osobne potrebe korisnika smještaja, jednokratna naknada, osobna invalidnina, doplatak za pomoć i njegu, status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja i sl.