AKTUALNO

vlatka foto

Udruga umirovljenika i starijih osoba provodi projekt „Živimo zajedno, starimo kvalitetno 3“ i jedna od aktivnosti kojoj se pridaje puno važnosti su literarne radionice za starije osobe koje se provode u suradnji s Gradskom Knjižnicom i čitaonicom Mladen Kerstenr.
Razlozi zašto su baš odabrane literarne radionice kao jedna od glavnih aktivnosti u projektu odnose se na to da čitanje može djelovati preventivno protiv Alzerheimerove bolesti, potiče maštu i kreativnost, pomaže da ljudi bolje pamte, efikasnije koriste usvojene informacije i poboljšava komunikaciju s drugim ljudima.
I upravo s tim stavkama na umu, naši partneri po projektu, Gradska Knjižnica i čitaonica Mladen Kerstern te njihovi voloneri, održali su predstavljanje pjesama Vlatke Fotak u domu za starije osobe u Hrženici.

Štićenici Doma za starije i nemoćne „Sveti Florijan“ u Hrženici imali su prilike čuti pjesme naše Ludbrežanke Vlatke Fotak u okvirima projekta „Živimo zajedno, starimo kvalitetno 3“.
Tematika koja se obrađuje u pjesmama odnosi se na svakodnevni život o ptičicama, cvijeću, godišnjim dobima, sretnim vremenima i prijateljima. Ali dotiče se i drugih, ozbiljnijih tema kao što su ženska prava i politika.
Pa su volonteri i korisnici kroz čitanje pjesama i diskusiju koja se razvila opet naučili nešto novo.